Care sunt cele 3 Niveluri Cambridge Young Learners?

niveluri engleza cambridge

Care sunt cele 3 Niveluri Cambridge Young Learners?

Un nou an școlar aduce cu sine dorința de a oferi copiilor noștri oportunități educaționale valoroase, pentru a-i ajuta la imbunatatirea limbii si a ii ajuta sa avanseze la urmatoarele niveluri de engleza. Vrem să îi ajutăm să își îmbunătățească abilitățile de engleză, să își facă prieteni noi și să beneficieze de un mediu educațional de calitate. Există însă multe cursuri și niveluri de limbă, ceea ce ne poate induce puțin în eroare. Cum să alegem nivelul care să corespundă abilităților și nevoilor copilului?

Fiecare curs Edventure de engleza pentru copii este conceput pentru a dezvolta treptat competențele lingvistice ale copilului, de la începători până la avansați, oferind o progresie naturală în comunicare, gramatică și vocabular. Alegerea nivelului corect este esențială, iar în funcție de experiența anterioară a copilului și de testările inițiale, poți descoperi cursul perfect pentru a-i stimula învățarea.

Nivelurile Starters, Movers si Flyers fac parte din suita de examene Cambridge Young Learners și se adresează copiilor între 6-12 ani, pentru familiarizarea lor cu o structură de examen și a evaluării aptitudinilor în limba engleză, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai bună asupra cunoștințelor dobândite. Rezultatele includ informații legate de puncte forte și slabe, pentru ca părinții și profesorii să poată înțelege și susține cursantul mai departe în ariile necesare. Rezultatele sunt de asemenea comunicate folosind standardul internațional CEFR (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi) pentru a oferi o evidenţa cat mai clara și standardizată asupra progresului cursantului și a viitoarelor obiective.

Nivelul STARTERS

Nivele engleza starters

Acest nivel de engleză este adresat copiilor ce au cunoștințe limitate de limbă, aici se pune accentul pe familiarizarea cu aceasta noua limba și abordează tematici familiare precum haine, familie, jocuri, animale. Pe partea de ascultare așteptările de la cursant sunt să poată înțelege instrucțiuni simple, întrebări scurte legat de mediul înconjurător (precum ‘when, how many, locatie, marime), conversații foarte scurte care folosesc vocabular familiar legat de tematicile menționate anterior, descrieri scurte legate de oameni (nume, varsta, activitate, însușiri) și întrebări personale simple. Pe partea de vorbire cursantul ar trebui sa poata raspunda la nivel de cuvant sau structură scurtă (ex. blue car), folosind o imagine. Aceștia pot recunoaște oameni sau obiecte familiare sau aratand cu degetul pe imagine și pot da scurte descrieri legate de acestea (numar, culoare, locatie etc.).

Pe partea de citire și scriere, fiind încă la început, așteptările sunt ca aceștia să poată recunoaște vocabularul predat în forma scrisă și să îl poată copia, să poată citi propozitii și întrebări scurte, povesti simple de cateva propoziţii legat de tematicile familiare și să poată răspunde la întrebări la nivel de cuvânt. 

Examenul starters este o etapa pregătitoare și de familiarizare, de aceea pe scara CEFR este corespunzător unui nivel pregătitor de A0 sau Pre A1.

Nivelul MOVERS

Nivele engleza movers

Nivelul Movers este corespunzător nivelului A1 pe scara CEFR și este primul examen ce poate fi folosit pentru a certifica oficial nivelul de limba. Aici copiii trebuie sa îndeplinească toate criteriile din cadrul examenului Starters și să le întreacă. Pe partea de vorbire aceștia trebuie să poată să răspundă la întrebări la nivel de structură scurtă sau propoziţie scurta (ex. under the bed, the cat is under the bed.) și să descrie obiecte sau persoane familiare. Pentru ascultare așteptările sunt să poată înțelege instrucțiuni simple, întrebări personale legate de vârstă, preferinţe, rutina zilnică, descrieri scurte dar mai dezvoltate ca la nivelul anterior legate de însușirile oamenilor și obiectelor din jur și conversatii scurte. Pentru citire și scriere aceștia trebuie sa poată urmări povești mai lungi, să scrie cuvinte de bază folosind o ortografie corectă și să poată răspunde la întrebări sub forma scrisă la nivel de frază sau propoziție.

Nivelul FLYERS

Nivele engleza flyers

Nivelul Flyers corespunde nivelului A2 pe scara CEFR și arată un nivel mai ridicat de familiarizare cu limba engleză. Cursantul se poate exprima mai liber și poate întreține conversații scurte pe teme familiare. Acest nivel conține cunoștințele și abilitățile cerute la nivelurile anterioare, la un nivel mai ridicat. Un cursant la acest nivel poate să înțeleagă și să răspundă la instrucțiuni mai lungi, precum și conversații pe topicuri uzuale. Acesta poate înțelege și produce descrieri mai complexe legate de obiecte, oameni și evenimente și se poate exprima legat de activități derulate în trecut. Pe partea de citire și scriere acesta trebuie să aibă abilitatea de a scrie descrieri sau povesti simple, ce urmează un fir narativ și, cel mai important, pot intelege texte scrise mai lungi. Chiar dacă anumite cuvinte sunt necunoscute, acesta trebuie să aibă abilitatea de a înțelege mesajul mai larg comunicat în scris. 

Nivelul Flyers este ultimul nivel pentru grupa de varsta 6-12 ani. Aceste examene sunt folositoare nu numai pentru a avea un certificat de limba, ci și pentru a pregăti copiii pentru viitoare examene, folosind modele și tehnici propice pentru vârsta lor fragedă. 

Examene

Examenele se axează, depinzand de nivelul de engleză, pe 4 categorii: citire, scriere, ascultare și vorbire. Pentru fiecare categorie copiii primesc un calificativ în forma unor scuturi colorate, iar examenele sunt concepute pentru a urmări evoluția copiilor, într-un cadru distractiv și colorat pentru a-i impulsiona sa își dorească să obțină un calificativ cat mai bun. Exercițiile din examen sunt concepute pentru a testa cunoștințele de limba într-un cadru practic și evaluează în primul rând cât de ușor îi este cursantului să comunice şi să înțeleagă limba engleză, folosind vocabular și tematici pentru vârsta acestora, axându-se pe mediul familiar și interesele acestei grupe de varsta. Se pune mai mult accent pe recunoașterea conținuturilor, comunicare directă și abilitatea de a te face înțeles în forma scrisă sau orală.

Suita de examene YLE nu este obligatorie, dar va fi mereu un prilej de bucurie pentru cei mici pentru a-și demonstra abilitățile dobândite și este un mod propice de a-i obișnui cu ideea că examenele nu sunt ceva de temut. Oricare din aceste examene se pot da fără a fi absolvit un nivel precedent (ex. examenul Movers se poate susține fără a fi dat examenul Starters), dar este important pentru cursant să fie pregătit și familiarizat cu structura examenului pentru a avea cele mai bune rezultate. 

Ce urmeaza?

Suita de examene YLE este urmată de examenele KET, PET, FCE, CAE, ce se adresează adolescenților și adulților. Acestea pot fi importante pentru viitoarele nevoi academice ale copiilor, însă acestea nu sunt adresate acestei grupe de vârstă, necesitând cunoștințe mai vaste și abilități de înțelegere și raționalizare ce apar mai tarziu în maturizare. 


💬 Contactați-ne pentru detalii și programări: https://www.edventure.ro/contact/

1920 1080 edventure

Leave a Reply

Start Typing
Acest site folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Continuând, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.